|
Flæskesteg
- Sværen ridses helt ned til kødet med ½ cm mellemrum. Pas på ikke at ridse i selve kødet.
- Gnid sværen med lidt groft salt, så saltet kommer ned imellem sværene.
- Stegen lægges på en rist i bradepanden. Sørg for at stegen ligger lige; læg evt. et stykke skrællet kartoffel under stegen.
- Kom lidt vand i bunden af bradepanden.
- Sæt stegen i en kold ovn og stil temperaturen på 200o.
- Lad den stege ca. 2 timer og tag svinekammen ud, når centrumtemperaturen er 70o.
- Lad den hvile utildækket i ca. 20 minutter og stegen er perfekt, dejlig saftig og mør.
Tip: Hvis sværen ikke er helt sprød, når stegetermometret viser 55o, skrues temperaturen op til 250o, men hæld skyen fra først.
Severes med brunede + kogte kartofler samt drueagurker.
Og husk nu, man ikke på sætte den varme steg i køleskabet. Den skal afkøles først.
|
|
|
This SlideShowPro photo gallery requires the Flash Player plugin and a web browser with JavaScript enabled.
|
|
|