Flæskesteg

  • Sværen ridses helt ned til kødet med ½ cm mellemrum. Pas på ikke at ridse i selve kødet.
  • Gnid sværen med lidt groft salt, så saltet kommer ned imellem sværene.
  • Stegen lægges på en rist i bradepanden. Sørg for at stegen ligger lige; læg evt. et stykke skrællet kartoffel under stegen.
  • Kom lidt vand i bunden af bradepanden.
  • Sæt stegen i en kold ovn og stil temperaturen på 200o.
  • Lad den stege ca. 2 timer og tag svinekammen ud, når centrumtemperaturen er 70o.
  • Lad den hvile utildækket i ca. 20 minutter og stegen er perfekt, dejlig saftig og mør.

    Tip: Hvis sværen ikke er helt sprød, når stegetermometret viser 55o, skrues temperaturen op til 250o, men hæld skyen fra først.

Severes med brunede + kogte kartofler samt drueagurker.

Og husk nu, man ikke på sætte den varme steg i køleskabet. Den skal afkøles først.

This SlideShowPro photo gallery requires the Flash Player plugin and a web browser with JavaScript enabled.